Taxe mai mari pentru practicienii in insolventa - Kia Juridic

Hotararea UNPIR nr. 3/2014, publicata in Monitorul Oficial din 4 noiembrie si intrata in vigoare la aceeasi data, prevede majorarea tarifelor platite de practicienii in insolventa pentru eliberarea anumitor documente, dar si introducerea unor noi taxe.
Conform actului normativ, s-au marit taxele percepute societatilor profesionale de practicieni in insolventa, pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare, dupa cum urmeaza:
– taxa pentru cererea de eliberare de copii simple dupa acte aflate la dosar a urcat de la 20 de lei/pagina, la  30 de lei/pagina;
-taxa pentru cererea de eliberare a copiilor certificate dupa actele aflate la dosar a urcat de la 40 de lei /pagina, la 50 de lei/pagina;
De asemenea, pentru cererea de eliberare a istoricului unei societati, a fost introdus un tarif nou in valoare de 200 de lei.
Nici cabinetele individuale si cele asociate de practicieni in insolventa nu au scapat de majorarea taxelor pentru operatiunile legate de Registrul formelor de organizare. Acestea s-au modificat dupa cum urmeaza:
-taxa pentru cererea de eliberarea a unui certificat constatator( pentru cei care nu sunt membri ai Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa) a crescut de la 150 de lei, la 200 de lei;
-taxa pentru cererea de furnizare de informatii a crescut de la 20 de lei/pozitie, la 40 de lei/pozitie;
-taxa pentru cererea de eliberare a copiilor simple dupa acte aflate la dosar a crescut de la 10 lei/pagina la 30 de lei/pagina;
-taxa pentru eliberarea copiilor certificate aflate la dosar s-a marit de la 20 de lei/pagina la 50 de lei/pagina;
In cazul cererii de eliberare a istoricului unui cabinet sau cabinete asociate, a fost introdus un tarif nou de 200 de lei, in plus, pentru eliberarea istoricului calitatii de membru UNPIR, practicienii in insolventa vor trebui sa achite o taxa de 100 de lei.
Actul normativ nu prevede doar marirea taxelor percepute practicienilor in insolventa, ci si marirea plafonului de asigurare profesionala.
Astfel, plafonul a crescut de la 30.000 de lei la 100.000 de lei, in cazul persoanelor fizice romane inscrise in subsectiunile IB (practicieni definitivi organizati in cabinete individuale) si IC (practicieni definitivi asociati in societati profesionale) ale Tabloului UNPIR, si de la 200.000 de lei la 500.000 de lei, in cazul persoanelor juridice inscrise in subsectiunea IIA (societati profesionale cu personalitate juridica) a Tabloului UNPIR.
Noile plafoane de asigurare profesionala sunt valabile si in cazul persoanelor fizice straine inscrise in subsectiunea III a Tabloului UNPIR, precum si a persoanelor juridice straine inscrise in subsectiunea IV a Tabloului UNPIR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • captcha

    Please enter the CAPTCHA text

*