Pentru a putea functiona ca titluri executorii, inscrisurile sub semnatura privata sau “actele de mana” pot fi trecute in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.
Pentru a putea functiona ca titluri executorii, inscrisurile sub semnatura privata sau “actele de mana” pot fi trecute in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.
Executarea silita reprezinta o procedura reglementata de lege, prin care se asigura, cu ajutorul fortei de constrangere a organelor competente, realizarea drepturilor creditorului in cazul neindeplinirii de buna voie a obligatiilor corelative in sarcina debitorului.
In decembrie 2015, Senatul a adoptat un proiect de act normativ, conform caruia contractele de credit incheiate cu institutiile financiare nebancare (IFN) nu vor mai fi considerate titluri executori.
Senatul a adoptat luni o propunere legislativa pentru abrogarea art. 52 din Legea nr. 93/2009 privind institutiile financiare nebancare, prin care ar urma sa fie eliminata prevederea potrivit careia „contractele de credit incheiate de o institutie financiara nebancara, precum si garantiile reale si personale afectate garantarii creditului constituie titluri executorii.” Astfel, aceste contracte si garantii nu vor mai fi considerate titluri executorii.
Daca aveti creante de recuperat sau titluri executorii de pus in executare silita, contactati-ne la email: office@kia-juridic.ro sau la tel/fax: 021.410.77.10
Reprezentantii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR) au fost pusi in situatia de-a solicita instantei executarea silita a Patriarhie Romane, deoarece acesta nu si-a achitat mai multe amenzi rezultate din neplata rovinietelor. Dupa ce a castigat doua procese in instanta cu Patriarhia, CNADNR a anuntat ca va solicita executare silita a institutiei, […]
Executarea silita reprezinta procedura prin care creditorul, detinatorul unei creante recunoscute printr-o hotarare judecatoreasca sau printr-un alt titlu executoriu, isi constrange cu ajutorul organelor competente, debitorul, care nu-si executa de buna voie obligatiile ce decurg dintr-un asemnea titlu, sa-si indeplineasca respectivele obligatii, in mod silit. Executarea silita presupune urmarirea bunurilor mobile si imobile ale debitorului […]
Executarea silita se poate efectua numai in temeilu unui titlu executoriu.
Conform Codului de Procedura Civila, constituie titluri executorii hotararile executorii, hotararile definitive, precum si orice alte inscrisuri, care, potrivit legii, pot fi puse in executare.
Noi prevederi urmeaza sa fie introduse in Noul Cod de procedura civila, cele mai importante dintre acestea vizeaza executarea silita.
OUG nr. 8/2014, care a modificat prevederile referitoare la poprire cuprinse in Codul de procerura fiscala, precizeaza ca „pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmariti prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, pevederile alin. (5) aplicandu-se in mod corespunzator.