On this page you can find all newspaper / media of KIA and you can read press
releases related to:
Alaturi de autoturisme, bunuri de uz gospodaresc, cladiri, terenuri, apartamente, case, vile, animalele fac parte din bunurile renstantierilor bancari ce pot fi executate, spune Ion Iliuta senior partner la firma de recuperare KIA.
Ion Iliuta spune ca vânzarile de imobile decurg destul de greu nu doar din cauza crizei, ci si a procedurilor juridice complexe ce trebuie urmate. Bunurile sunt valorificate la licitatii ce sunt facute publice, conform legii, la sediile birourilor executorilor judecatoresti, la sediile instantelor de executare, dar si pe site-urile de specialitate.
Reprezentantii AMCC (Asociatia de Management al Creantelor Comerciale) au precizat in conferinta de presa de marti ca, in sectorul corporatist, cele mai afectate de intarzierile de plati ce depasesc termenele stabilite contractual sunt constructiile, urmate de distributia IT, textilele si industria alimentara. […]
AMCC a fost constituita in noiembrie 2007 si reuneste opt membri: companiile Coface Romania, Eos Ksi, Creditreform Romania, Kruk International, Credit Express, Kolcze, iliuta si Asociatii, Mellon Romania si Cycle European.
“Cel mai mare risc de neplata il prezinta institutiile publice din sectoare, sa zicem asa, neprioritare in vreme de criza: educatie, cultura, tineret si sport, mediu, administratii locale etc. Exista multe societati care lucreaza direct cu institutiile statului, iar cand acestea nu-si onoreaza contractele si nu pot plati datorii scadente, nici societatile nu vor putea plati la randul lor furnizorii si astfel se creeaza blocaje”, ne-a declarat Ramona Kolcze, partener al firmei de recuperare a creantelor KIA
Companiile de colectare a creantelor, Credit Express Financial Services, Mellon Romania, Kruk International, Cycle European, Asset Portfolio Servicing, Kolcze, Iuliuta si Asociatii au aderat la Asociatia de Management al Creantelor Comerciale (AMCC).
Compania Kolcze Iliuta si Asociatii si-a dublat veniturile si profitul in 2007, urmand ca aceasta tendinta sa continue si in 2008. “Acum ne mutam intr-un spatiu mai mare, tocmai pentru a avea posibilitatea de a ne mari colectivul, care ajunge, in prezent, la 30 de persoane, cu tot cu avocati si juristi colaboratori”, ne-a declarat Ramona Kolcze, partener al societatii. Principalii clienti ai acestei firme au fost cei din sectorul de prestari servicii, dar a crescut foarte mult si numarul celor din sectorul de vanzari (de la vanzarea de piese auto, incaltaminte, alimente, pana la vanzarea de spatii industriale, case de lemn etc.).
“Majoritatea clientilor nostri sunt persoane juridice, dar nu sunt de neglijat nici persoanele fizice, al caror numar a crescut, in 2007 fata de 2006, de la 9% la 12% din totalul clientilor nostri, ceea ce inseamna ca si oamenii obisnuiti au inceput sa aiba incredere in agentiile de recuperare a creantelor”, sustine Ramona Kolcze. Pentru o mai buna organizare interna, Kolcze Iliuta si Asociatii a dezvoltat un mic soft care permite firmei sa accelereze procesul de intocmire a documentelor.
“Dorim, insa, ca fiecare act pe care il redactam sa fie personalizat si sa nu transformam toata munca intr-un proces robotizat. Debitorii cunosc deja abordarile clasice si exista riscul sa nu mai aiba efect, asa ca incercam sa modificam mereu sistemul”, ne-a marturisit Ramona Kolcze.
Compania condusa de aceasta are ca obiectiv largirea considerabila a portofoliului de clienti, extinderea echipei de avocati si cresterea continua a profitului. “Agentiile de colectare sunt in continuare lipsite de ajutorul legiuitorului, asta desi statul a mai incercat sa aduca niste modificari legislatiei in domeniu, insa aceasta este in continuare foarte permisiva cu debitorii, ba chiar mai mult, se observa cresterea ingrijoratoare a bine-cunoscutilor tepari”, a concluzionat Ramona Kolcze.
Una dintre cele mai mari probleme a colectorilor de debite este legata de legislatia din domeniu. “Este un punct sensibil. In Romania, legislatia privind recuperarea de creante nu este deloc aspra, ci, dimpotriva, are portite prin care debitorii scapa de forta coercitiva a statului si actioneaza in continuare printre comercianti, pagubindu-i. Speram, totusi, ca legiuitorul va avea in vedere aceste carente si va dezvolta un sistem mai bun”, spune Ramona Kolcze, de la agentia Kolcze Iliuta & Asociatii.
“Nu se poate spune ca acest gen de afacere nu este profitabil, a confirmat pentru Adevarul, Ramona Kolcze, asociat in cadrul KIA, agentie specializata in colectarea si recuperarea creantelor comerciale si civile de la rau-platnici. Profitul este consistent in acest moment si pentru ca acest tip de business este oarecum la inceput”. […]
“Comisioanele practicate variaza intre 9 si 19%. Procentul maxim se aplica sumelor mici – intrucat costurile sunt aceleasi – sau in cazurile in care creanta este foarte veche”, a precizat Ramona Kolcze.
“In 2006 we had about 300 clients, but their numbers will double this year,” said Ion Iliuta, associated partner with the Kolcze Iliuta & Asociatii law firm. “More and more companies are starting to outsource this activity and turn to specialized companies. We are talking about big companies, with relatively many clients, who consequently issue many invoices, said Iliuta.”
Principalele firme din tara noastra care au ca obiect de activitate recuperarea creantelor sunt EOS KSI, Coface, Urban si Asociatii si Creditreform. Exista si societati mai mici, recent infiintate – cum ar fi KIA Juridic -, care au simtit potentialul de dezvoltare. Aceste companii au juristi, economisti, experti contabili si specialist in colectarea debitelor.